25.04.17

25.04.2017

Har du hørt om Offf Barcelona?

Onsdag 5. april pakket vi i ELLE mELLE koffertene og satt kursen mot Spania, nærmere bestemt Barcelona og den digitale konferansen Offf.

Offf Barcelona er et arrangement som varer i tre dager og består av konferanser, workshops og aktiviteter hvor det blir lagt vekt på utvikling og innovasjon i de kreative industriene.

Konferansen fungerer som en møteplass hvor studenter og profesjonelle kan dele kunnskap, lære av hverandre og ikke minst lære av de internasjonale og anerkjente foredragsholderene.

Selv om temaene varierer fra år til år, er de alltid relatert til online/offline design, animasjon, lyd, grafisk design, teori og utvikling. Temaet for i år var ’nye sanser’ og handlet om hvordan det oppleves å smake, lukte og høre for første gang.

Vi dro hjem til Ålesund med mye inspirasjon i bagasjen, men en av opplevelsene vi vil huske lenge var foredraget til Lance Wyman – mannen bak den visuelle identiteten til De Olympiske Leker i Mexico i 1968.

Facebook     Twitter

15.03.17

15.03.2017

Vi gjentar suksessen!

Fjorårets High July gikk over all forventning, noe som gjør at vi i ELLE mELLE nok en gang ønsker å åpne dørene for unge, kreative studenter i sommer. Vi ønsker å være med på å sette Ålesund på kartet og bidra til at byen skal få et bredere tilbud av tjenester og arbeidsplasser, som både arbeidssøkere og bedrifter kan dra nytte av. To utvalgte studenter innen grafisk design og reklame vil derfor få muligheten til å styre den sommeråpne studentbedriften High July, hvor de selv skal stå for den daglige driften av byrået.

I tillegg til nye utfordringer og erfaringer, er fordelene med prosjektet mange. Studentene får delta i arbeidsprosessen fra start til slutt og de lærer å kommunisere med kunder. Sist, men ikke minst, vil de også får en portefølje de kan vise den dagen de skal ta fatt på arbeidslivet.

Studentene vil tilby kunder utvikling av visuell identitet for et produkt eller tjeneste, det kan være navn, logo, grafisk element og lignende. De kan lage enkle nettsider etter mal, brosjyre og utarbeide ideer til ulike arrangement – og dette til studentpris!

High July er derfor et prosjekt både studenter og lokale små bedrifter kan dra nytte av, så vi håper interesserte kunder eller søkere vil ta kontakt med oss med eventuelle spørsmål eller søknader.

Studenter kan søke ved å sende søknad, CV og portfolio på e-post, innen 18/4 til: nyestudenter@highjuly.no

Har du et spennende prosjekt du ønsker grafisk hjelp til, ta kontakt via e-post: yvonne@ellemelle.no

Facebook     Twitter

14.03.17

14.03.2017

Har du TEFT?

Sparebanken Møre har siden 2010 delt ut stipend til unge talent og gode prosjekt gjennom Gnist og Gullkorn. Nå har Gnist og Gullkorn blitt TEFT-midler og TEFT-stipend. Vi har jobbet med navn og den visuelle profilen i tett samarbeid med Sparebanken Møre.

Bakgrunn for navn: Banken har god teft for å finne de med talent, teft og vilje til å gå den ekstra mila for å nå sine mål, disse talentene kan motta TEFT-stipend. Lag og organisasjonene som bidrar til å gjøre fylket vårt til et bedre sted å bo kan søke om TEFT-midler.

Vi feirer talenter og gode prosjekt. Vi feirer at våre lokalsamfunn vokser og utvikler seg. TEFT er vinnervilje og engasjement. TEFT er fest og feiring. TEFT gjør det bedre å bo her. Har du teft? Ja, da kan du gå inn på Sparebanken Møre sine nettsider og søke.

Facebook     Twitter

01.02.17

01.02.2017

Sparebanken Møre valgte oss

I fjor høst ble vi valgt som byrå for Sparebanken Møre sitt store og spennende prosjekt, som nå er i ferd med å se dagens lys. Vi er så spent på mottagelsen både internt i banken og ute blant folket. Vi har jobbet så mye og lenge med det og gleder oss til å vise det frem, så følg med, det nærmer seg.

Facebook     Twitter

15.01.17

15.01.2017

2017 er her

Flere negative hendelser skjedde på verdensbasis i 2016 og verden er i endring. Det har mange av våre nære bransjer på Sunnmøre fått erfare og mange har mistet jobben i året som har gått. Vi kan se tilbake på et godt år, et år som har vært veldig innholdsrikt og spennende for oss på flere måter. Vi er evig takknemlig for at kunder vi har hatt i en årrekke, fortsatt gir oss nye og spennende utfordringer, og vi har også fått en rekke nye kunder i porteføljen, som vi setter veldig pris på.

I vår «familie» har vi fått noen nye ansatte i 2016. Marielle, som var hos oss i et internship fikk fast ansettelse som grafisk designer i fjor, Lena Vatne Bjørlo ble ansatt som prosjektleder og kommunikasjonsrådgiver og Hanne Vegsund Fagerslett ble ansatt som grafisk designer. Vi har også vært så heldige å få med Andreas Wabø i styret vårt. Han har bakgrunn som leder for Geelmyden Kiese, før det var han i Dinamo og nå driver han Agera, et akseleratorselskap, som finner og forløser nye vekstmuligheter. Roar Hauge-Nilsen er fortsatt vår styreleder og det har han gjort veldig bra i snart 17 år nå.

Vi startet to egne prosjekt i 2016, High July er det ene. Det er et studentprosjekt, der utvalgte studenter innen grafisk design og reklame får en unik mulighet til å erfare hvordan det er å jobbe i et kreativt miljø. I juli 2016 tok to studenter over lokalene våre på Skansekaia for å drive sitt eget byrå, under navnet High July, hvor de tilbød grafiske tjenester til bedrifter og organisasjoner, til studentpris. Gjennom dette prosjektet vil vi knytte til oss unge talenter fra vår region som nå studerer i utlandet. Vi ønsker å bidra til at de har Ålesund i tankene når de skal ut i arbeid etter fullført utdannelse. Samtidig som studentene får nyttige erfaringer innen sitt felt, er dette en gylden mulighet for de som ønsker grafisk hjelp til mindre prosjekter, gjerne gründer-bedrifter eller organisasjoner. Vi vil gjenta suksessen i 2017.

Så er det High Friday, hvor vi ønsker å bidra til en avsporing i hverdagen for våre kunder og samarbeidspartnere, med faglig påfyll. Vi har hatt to avsporinger i løpet av høsten og vil ha fire High Fridays i løpet av 2017. Vi serverer frokost, hjemmelaget så klart, i tillegg til annet påfyll. Vi har hørt om de 8 megatrendene innen urbanisering, digitalisering og globalisering, fra Oddbjørn Hatløy, Norwegian Rooms. Så har vi hørt om tjenestedesign fra Designit, de har blant annet gjort en stor jobb for Universitetssykehuset for å få ned køene for brystkreftrammede. Veldig inspirerende begge deler. Nå legger vi opp løpet for de neste 4 i 2017.

Vi var på Offf-konferansen i Barcelona, det skal vi igjen i år. Det er en design-konferanse/festival med verdens beste foredragsholdere innenfor visuell kommunikasjon. Veldig inspirerende og i tillegg flott å være i en by full av fantastisk arkitektur og mye kulturliv. Vi var også på konferanse om tjenestedesign i Amsterdam, noe vi finner uhyre interessant å jobbe mer med. I tillegg var vi på Future Talks, der urbanisering, digitalisering og globalisering stod på programmet. Det var så inspirerende og vi har fått bruk for mye av det vi lærte der konkret inn i oppgaver for våre kunder. Vi deltok også på Høstseminaret til Kommunikasjonsforeningen, der mye dreide seg om endringer i samfunnet, noe alle bør være forberedt på.

Vi har for første gang hatt engelsktalende designer ansatt i et internship hos oss. Gemma, grafisk designer fra Barcelona, har vært sammen med oss siden november. Fra februar går ferden hennes videre til Gøteborg, der hun har fått et internship frem til sommeren. Hun vil erfare hvordan andre jobber med grafisk design, og da særlig i de skandinaviske landene. Angrer på at vi ikke har benyttet anledningen til å lære litt spansk, men engelsken har nok blitt en smule bedre.

På kundefesten vår slo vi et slag for Mexico i år, ikke ved å bygge mur, men ved å bygge samhold. Vi hadde kokk som laget meksikansk mat på meksikaner vis og det var helt klar «time for fiesta, not siesta» på det festpyntede loftet vårt når 50 gjester ankom. Cashmere Factory spilte for oss, vi digger dem og de er i tillegg veldig kortreiste (selv om en del av dem nå bor rundt omkring i landet vårt). De vant Musikkprisen i 2016 og spilte også på sommerfesten vår i naustet til Therese.

Med dette ønsker vi alle et riktig godt 2017, måtte det by på mange muligheter.

 

Facebook     Twitter

16.12.16

16.12.2016

Årets julegave

Pleddet Orion, som vi har designet for Røros Tweed, er et helnorsk produkt og den perfekte julegave. Det kommer i to størrelser, et til baby og et til barn. Pleddet viser stjernebildet Orion, som er et av de mest kjente stjernebildene vi har. Universet er spennende og ukjent, og stjerner og stjernebilder er noe barn, i alle aldre, er opptatt av.

Facebook     Twitter

22.11.16

22.11.2016

Blåhuset

Hos Blåhuset kjøpesenter i Ulsteinvik finner du en miks av lokale og kjederelaterte butikker. Gratulerer til dem med ny visuell profil, som vi har laget.

Facebook     Twitter

22.11.16

22.11.2016

Kundefest 2016

I år slo vi et slag for Mexico på vår årlige kundefest, ikke ved å bygge mur, men ved å bygge samhold. Når Chef Lien stod for knall meksikansk mat, vi stod for drinkene, plateaktuelle Cashmere Factory, som vant musikkprisen 2016, stod for musikken og Ålesund Bryggerhus hadde brygget spesialøl til oss, ja da kunne det vel ikke bli annet enn bra. Takk til alle som bidro til en magisk kveld. Que fiesta rica!

Facebook     Twitter

10.11.16

10.11.2016

High Friday

High Friday er vår måte å ta en avsporing i hverdagen på, der vi inviterer kunder og samarbeidspartnere til frokost og faglig påfyll. Sist stod tjenestedesign på agendaen. Kort fortalt dreier det seg om å skape gode og helhetlige opplevelser ved å sette kunden i sentrum.

Designit holdt foredrag og fortalte blant annet om et prosjekt de har gjort sammen med Oslo Universitetssykehus for å korte ned ventetiden for brystkreftrammede. Ved bruk av tjenestedesign kortet man ned ventetiden med hele 90%.

Facebook     Twitter

25.10.16

25.10.2016

Eliteserien

Gratulerer til hele AaFK, som har vist seg verdig for Eliteserien 2017. Vi gleder oss til samarbeidet, men først skal vi på årets siste hjemmekamp på søndag – skal du?

Facebook     Twitter

25.10.16

25.10.2016

Grensesprengende

«Grensesprengende kommunikasjon» var temaet på Høstseminaret 2016, arrangert av Kommunikasjonsforeningen. Konferansen handlet om hvordan arbeidsliv og samfunn blir påvirket av store endringer og hvilke konsekvenser dette har for Norge som nasjon, og for oppblomstring av nye næringer og ny teknologi.

Facebook     Twitter

23.09.16

23.09.2016

AaFK til oss

Etter byråkonkurranse var det vi som trakk det lengste strået om å bli samarbeidspartner for AaFK i årene som kommer. Håper dere alle blir med oss på kamp fremover og sørger for at Ålesund og Sunnmøre har et lag i eliteserien 2017.

Facebook     Twitter

23.09.16

23.09.2016

Brunstad ny profil

Siden 2008 har vi vært stolt samarbeidspartner for Brunstad. I år feirer bedriften 75 år og i den sammenheng ny profil vi har laget. Gratulerer til Brunstad med jubileum og takk for samarbeidet så langt.

Facebook     Twitter

08.09.16

08.09.2016

Hils på Hanne

Fra november hiver denne dama seg på sykkelen hver morgen og triller fra Bergvegen ned hit på loftet. Hils på Hanne, vår nye grafiske designer. En Master i Design fra Kunst- og Designhøyskolen i Bergen, noen års erfaring og klar for ny jobb. I tillegg til grafisk design er Hanne sterk på illustrasjon og tekst, og tjenestedesign er det som pirrer hjernebarken mest om dagen. Velkommen skal du være!

Facebook     Twitter

02.09.16

02.09.2016

High Friday

Vi har lansert et nytt prosjekt, High Friday. Der skal vi bidra til at du får en avsporing i hverdagen ved å invitere til forskjellige events i løpet av året. Første High Friday gikk av stabelen på fredag, selvfølgelig, da vi inviterte til frokost. Vi serverte våre avokadosmørbrød, Jacu brygget vår favorittkaffe og Oddbjørn Hatløy fra Norwegian Rooms fortalte om 8 megatrender innenfor globalisering, urbanisering og digitalisering. Det var en herlig start på en fredag.

Facebook     Twitter

Neste side
HVA SKJER Har du hørt om Offf Barcelona? Vi gjentar suksessen! Har du TEFT? Sparebanken Møre valgte oss 2017 er her Årets julegave Blåhuset Kundefest 2016 High Friday Eliteserien Grensesprengende AaFK til oss Brunstad ny profil Hils på Hanne High Friday KHÅK åpnet på verdig vis High July har gjort profil for Alnes Brygge Tøysekoppen High July High five til Lena Guide på tur Hint Vi søker grafisk designer Ny ansatte Aftenposten Godt å være SKULS Legasea Bli med på ferd Vi styrker oss digitalt Vår intern Helnorsk Brunstad – in progress High five! Gull i Cannes ELLE mELLE til Cannes Er du vår nye byråleder? København Reiseguide 2015 ute nå Konfirmanter Ett par trinn opp Ny grafisk designer MERK Visueltfestivalen 2014 SØK! Det kan fort gå bra Fotoopptak Rauma Garn God sommer Sommerfest 2014 InnoTown Vi søker interaksjonsdesigner 7 Ocean People´s new website launched! God påske Norwegian Design 2014/15 Norwegian Design 2014/15 – Boklansering Røros Tweed erobrer bedriftsmarkedet Visuelt 2014 I am Charlie – This is my dream Vi er på førstesiden på Emmas Designblogg På blogger verden rundt Hva skjer i 2014 Hexagon? Godt nytt år! Dance around the christmas tree like no one is watching! Pej Trendseminar 2015 House of cards Strategisamling Legasea – historiefortelling, pionérånd og bærekraft Det er opp til deg Sitter her Festivalliv Vi tar snart ferie We want to be a part of it Mellom slaga I historien fant vi navnet Ny profil for Hexagon Composites 13 år Global Fish begynner å ta form Fra en presentasjon Og Global Fish starter på nytt med oss Godt nytt år godtfolk God jul Litt av en profil Trendseminar Endelig er dagen her ARV på utstilling Følg oss på Instagram Julefestens lille historie Det er på Sula det skjer Proud to present Storfjord Hotel med ny profil Stilling ledig ARV mest trendriktig produkt… DRIW ELLE mELLE designer pledd Designfestival i Berlin Sjekk Brunstad da! Salongpiken Med glimt i Øye… Merket for god design ARKIV 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011
Toppen