07.02.18

07.02.2018

Katalog for Fora Form

Straks setter vi oss på flyet til Stockholm Furniture Fair. Der viser Fora Form frem sin nye katalog og de splitter nye produktene Fjell og Kove.

Vi har jobbet med design, styling og tekst – og gir en stor high five tilFireGrader for jobben med 3D.

Facebook     Twitter

15.12.17

15.12.2017

High Friday

Tusen takk til alle som kom på High Friday i dag. Dere er rå! Takket være magiske toner fra Lena Nymark og deilige smaker fra Joe Bushi, har julestemningen virkelig satt seg i skrotten.

Facebook     Twitter

06.12.17

06.12.2017

Gi en gave

Gi en gave til Røde Kors. Frem til 19. desember kan du legge gaver under juletreet hos Hotel Brosundet. Merk dem med alder/kjønn.

Trenger du en liten gave eller vil du unne deg noe godt selv, kan du nå få kjøpt Hotel Brosundets egne julekjeks og granola i den lille lobbyshopen på hotellet.

Facebook     Twitter

03.10.17

03.10.2017

Så er Agnete på plass

Vi har ansatt Agnete Rønning Måseidvåg som grafisk designer hos oss og hun hadde sin første arbeidsdag i går.

Agnete har en Bachelor i grafisk design fra Central Saint Martins University of the Arts i London og har flere års erfaring, både som frilanser og fra arbeid i byrå. Hun har jobbet med alt fra profileringer, kampanjer og stunts – til visuelle konsepter, webprosjekter og arrangementer.

Etter studiene jobbet Agnete i den engelske hovedstaden i nesten tre år, før hun byttet ut ballerinasko med beksømstøvler og ble med drømmemannen hjem til et tun på Sula utenfor Ålesund. De siste åtte årene har hun jobbet som grafisk designer i et annet lokalt byrå, hvor hun har fått samarbeide med flere store og små aktører i regionen.

Hun brenner for å utvikle konsepter som gir bredde, skaper engasjement og forteller en historie. Vi er glade for å ha Agnete på plass og ønsker henne hjertelig velkommen!

 

Facebook     Twitter

20.09.17

20.09.2017

Fora Form valgte ELLE mELLE

Tidligere i år arrangerte Fora Form en stor byråkonkurranse for å finne sitt nye designbyrå, og det er nå klart at vi i ELLE mELLE stakk av med seieren.

Fora Form er en av Skandinavias ledende leverandører av stoler, sittegrupper og bord til kontraktsmarkedet og vi skal arbeide med hele merkevaren.

Vår byråleder, Yvonne, legger ikke skjul på at dette samarbeidet betyr veldig mye.

–       Dette er en kunde vi virkelig har ønsket å jobbe med. Jo mer jeg leste og hørte om dem, jo mer nysgjerrig ble jeg. De er mestvinnende, uavhengig av bransje, for Merket for god design (DOGA-merket) og de har fantastiske produkter. I tillegg var kjemien på plass fra første sekund og vi gleder oss til å ta fatt i jobben med å gjøre Fora Form enda mer synlig for sin målgruppe.

Vi har nå hatt oppstartsmøte og det er mye spennende som skal skje fremover. Vi gleder oss!

Facebook     Twitter

19.09.17

19.09.2017

Innhold som selger

Handlemønsteret vårt har endret seg drastisk de siste årene, og sosiale medier spiller en viktigere rolle i starten på kundereisen enn noen gang. 

Det anerkjente konsulentfirmaet McKinsey & Company forklarer at endringene skyldes at vi ikke lenger blir like sterkt påvirket av tradisjonell markedsføring. Flere faktorer spiller inn og vi bruker mye lenger tid på å undersøke produkter og tjenester i forkant av et kjøp. Bare tenk på når du kjøpte noe til hjemmet sist. Sannsynligheten er stor for at du tok en liten tur innom en av de sosiale kanalene for å hente inspirasjon. Enten i merkevarene sine egne kanaler, eller hos én av de mange ambassadørene.

Derfor er mange bedrifter tvunget til å endre markedsføringsstrategien sin og fokusere på å treffe målgruppen der den er. Da er kunnskapen om hvordan de ulike plattformene blir brukt, og av hvem, avgjørende.

I tillegg blir forventningene til godt og relevant innhold i de sosiale kanalene høyere og høyere. Spesielt med tanke på det visuelle. For noen år siden var det nærmest nok å være tilstede, men nå krever det strategisk og målrettet jobbing for å engasjere, skaffe verdifulle relasjoner og selge så sedlene spruter. Derfor er strategien og grunnarbeidet så viktig.

Vi har ansatt Sara Strand, som har lang erfaring med både strategi og innhold til de sosiale kanalene. Hun kan bistå med rådgiving, drift og sist, men ikke minst, kvalitetsinnhold som smitter.

Foto: Sara Strand

Facebook     Twitter

13.09.17

13.09.2017

Designers Saturday

I helgen var det duket for Designers Saturday i Oslo. Yvonne og Karoline tok turen for å bli inspirert av siste nytt innen design og interiør.

Denne gangen markerte Designers Saturday sitt 30 års jubileum (hurra!) og hele 190 utstillere var på plass, fordelt på 36 ulike showroom. Her fikk vi blant annet muligheten til å bli bedre kjent med vår nye kunde Fora Form, samtidig som vi fikk et godt innblikk i markedet de opererer i.

Karoline forteller at Designers Saturday er en unik mulighet til å vise seg frem, både for etablerte aktører innen interiør og for nye designere og studenter.

– Vi fikk mye inspirasjon og man blir skikkelig stolt av å se så mye bra skandinavisk design, forteller hun.

I tillegg til de storslåtte utstillingene ble det delt ut to utmerkelser; Best Talent gikk til Marcus Voraa, mens Ledsten Arkitektur fikk prisen Best Interior. Vi gratulerer!

Foto: Karoline Aase

Facebook     Twitter

23.08.17

23.08.2017

Slik var årets High July

High July har lukket dørene for denne gang og studentene som tok over ELLE mELLE har nå pakket koffertene og satt ut på nye eventyr.

Kristina Hernes og Renee Michelle Paulsen drev sommerbyrået i lokalene våre på Skansekaia, hvor de tilbydde grafiske tjenester til studentpris. De startet prosjektet med å bruke 24 timer på å utvikle en visuell identitet for High July 2017, slik at de skulle føle eierskap til byrået som de skulle drive.

Når den nye identiteten var på plass, åpnet de dørene for kundene. De måtte selv stå for alt av møter, presentasjoner og organisering – så de fikk virkelig erfare hvordan det er å drive eget byrå. Studentene designet logo og nettside for Bildebox, laget kulturplan for Sula Kommune og designet messevegg for G Travel. I tillegg redesignet de logo og laget en presentasjon for Viddal Automasjon.

– Oppdragene har vært utfordrende og spennende, forteller jentene.

De forklarer at det var veldig givende å få ha den kundekontakten de ikke har fått på skolen. Her ble de kastet ut i det og de lærte mye. Kristina og Renee er klar på at de vil anbefale High July til andre studenter, både fordi det gir god erfaring og fordi det er en unik, morsom og utfordrende sommerjobb.

– ELLE mELLE er jo så vidt vi vet de eneste i bransjen i Norge som gjør akkurat dette, og det gir oss studenter en mulighet til å få arbeidserfaring før vi entrer det virkelige arbeidslivet, forklarer de.

Vi i ELLE mELLE er veldig glade for at vi fikk gjennomført prosjektet i år også. Vi ser nemlig på High July som en ´vinn-vinn´ situasjon der vi knytter til oss studenter, samtidig som de får erfaring. I tillegg bidrar prosjektet til å sette Ålesund på kartet som en attraktiv by å bo og jobbe. Vi kan blant annet fortelle at Karoline Aase, en av studentene som var med å drive High July i fjor, begynte å jobbe hos oss nå i August.

Facebook     Twitter

14.08.17

14.08.2017

Si hei til Sara

Endelig kan vi fortelle at vi har ansatt Sara Strand som rådgiver i sosiale medier og prosjektleder.

Hun har studert reklame og merkekommunikasjon ved Norges Kreative Høyskole, har mye erfaring og er lidenskapelig opptatt av merkevarebygging i sosiale medier og tekst som engasjerer.

Sara jobbet frilans med tekst ved siden av studiene, før hun var med å starte We Don’t Do Print AS i Oslo. Der jobbet hun med strategi og innhold til sosiale medier for kunder som Tuftewear, Efva Attling og Freia.

Etter at Sara og familien flyttet tilbake til Ålesund har hun jobbet som rådgiver i sosiale medier og tekstforfatter hos I&M Kommunikasjon.

På fritiden driver hun også en vellykket moteblogg som hun startet for over åtte år siden. Hun har opparbeidet seg mange følgere som lar seg inspirere av tekstene hun skriver og de fine bildene hun legger ut både på bloggen og på Instagram.

Vi er glade for å ha henne på plass!

Facebook     Twitter

30.06.17

30.06.2017

Prelaunch av UseMy

Vi i ELLE mELLE har vært med på å utvikle identitet og design for UseMy, en app som lar deg selge, kjøpe eller leie klær og tilbehør.

Lørdag 24. juni var det prelaunch-fest i Øygardshallen på Giske, hvor det var rigget for presentasjon av appen med Synnøve Skarbø som konferansier, og et påfølgende gjenbruksmarked hvor flere møtte opp for å selge eller kjøpe klær og tilbehør.

Det ble en vellykket dag for Tone Vollen Sperrevik og Merete Stokke Nesdal, gründerne bak appen som lanseres i slutten av juli.

Vi gleder oss!

Facebook     Twitter

30.06.17

30.06.2017

High five for egen tekstforfatter

Vi har hatt Marthe Holkestad i et internship hos oss en stund nå og kan fortelle at hun blir her som tekstforfatter videre utover høsten.

Marthe har vokst opp i Ålesund og har en bachelor i journalistikk fra Goldsmiths, University of London. Hun er spesielt interessert i å skrive for digitale flater, gjerne for større multimediaprosjekter hvor hun kan kombinere tekst med bilder, infografikk og video.

Som person er Marthe ei blid og positiv jente med stor interesse for reise og foto. Hun gjør det hun kan for at alle rundt henne skal ha det bra og hun liker godt å være en del av et team som jobber med prosjekter i felleskap.

Facebook     Twitter

27.06.17

27.06.2017

High July 2017

I år gjentar vi suksessen High July og det er nå klart hvem som skal «ta over» ELLE mELLE i sommer.

Denne gangen er det Kristina Hernes og Renee Michelle Paulsen som blir å finne på loftet i juli. De kommer hit til oss for å erfare hvordan det er å jobbe i et kreativt miljø ved å drive High July, en type sommerbyrå som tilbyr grafiske tjenester til gründerbedrifter, småskalaprodusenter og organisasjoner, til studentpris.

Ingen av de to jentene er fra Ålesund, men de er begge så sporty at de tar sommerferien her på Sunnmøre for å få lønnet arbeidserfaring.

Kristina er 25 år og opprinnelig fra Trondheim. Hun studerte grafisk design ved Høyskolen Kristiania, før hun flyttet til Milano for å fortsette utdannelsen sin. Hun studerer nå grafisk design og art direction ved Nuova Accademia di Belle Arti. Kristina er en sosial person som alltid har et smil på lur. Hun elsker utfordringer og har en stor interesse for å utvikle visuelle identiteter, designe nettsider og pakningsdesign.

Renee er opprinnelig fra Tønsberg. Hun er 23 år og har en bachelor i grafisk design fra Westerdals Oslo ACT. Som person er Renee selvstendig og hun har et øye for detaljer. Hun brenner for konseptutvikling, visuell identitet og design av nettsider.

Begge jentene har mye de kan bidra med og vi gleder oss til de er på plass!

Følg @highjuly på Instagram for oppdateringer!

Facebook     Twitter

Kristina Hernes

26.06.17

26.06.2017

Si hei til vår nye digital designer

Vi ønsker Sølvi Anita Eikemo velkommen til oss på loftet.

Sølvi er en racer på digitalt design og hun har jobbet med alt fra digitale rapporter og nettsider til informasjonsarkitektur og interaksjonsdesign.

Hun har en bachelor i visuell kommunikasjon fra University of Central England og hun har god erfaring fra bransjen, både fra arbeid i byrå, som frilanser og som selvstendig næringsdrivende.

Sølvi startet karrieren ved GHA Group i London og ble værende i den engelske hovedstaden i tre år. Hun fortsatte karrieren i Oslo, hvor hun blant annet jobbet for Redink. I tillegg har hun også vært daglig leder og grafisk designer i eget selskap, Eikemo Bushi DA.

Gjennom karrieren har hun jobbet med flere store kunder, både nasjonalt og internasjonalt, blant annet Hurtigruten, Jernbanenettverket, Norsk Tipping, BBC og London Film School.

Som person er Sølvi eventyrlysten og nysgjerrig. Hun elsker å reise og møte nye mennesker og kulturer. Det siste året har hun derfor kombinert frilansjobbing med å ta med familien på en reise rundt i Europa og Asia.

Hun gleder seg til å bli bedre kjent med kundene våre og vi gleder oss til hun er på plass hos oss 15. august!

Facebook     Twitter

20.06.17

20.06.2017

Hils på Karoline, vår nye designer

Vi har gleden av å fortelle at vi har ansatt Karoline Hove Aase, en av studentene fra fjorårets High July, som vår nye grafisk designer.

Denne Ålesundsjenta synes hverdagen fungerer best med store mengder musikk, god kaffe og venner og familie i nærheten.

Karoline studerte to år ved Norges Kreative Høyskole, før hun jobbet et år som grafisk designer hos Universal Music Norge. Etter det pakket hun kofferten og satte kursen mot Milano, hvor hun nå har fullført en Bachelor i grafisk design og art direction ved Nuova Accademia di Belle Arti.

Innen design liker Karoline å tenke digitalt og hun er spesielt opptatt av merkevarebygging og tjenestedesign. I tillegg har hun en stor interesse for foto og kombinerer gjerne dette med design når hun jobber.

Karoline flytter hjem til kjente trakter nå i sommer og hun blir å finne på loftet fra 15. august.

Vi gleder oss til hun er på plass og kan ikke annet enn å ønske henne velkommen hjem!

Facebook     Twitter

19.06.17

19.06.2017

Workshop i tjenestedesign

Etter at noen av våre ansatte deltok på Service Design Global Conference i Amsterdam i fjor, var vi ikke i tvil om at dette var et tema vi ville lære enda mer om og ha fokus på fremover.

Vi sendte derfor tre ansatte til Oslo i mai, slik at de kunne delta på en workshop i tjenestedesign som noen av oss var på for et par år siden. Den presenterte en metode som heter AT ONE og deltakerne fikk muligheten til å erfare hvordan teorien fungerer praksis ved å arbeide med en case.

Hva er tjenestedesign?
Tjenestedesign brukes i strategiske prosesser for å utvikle tjenester som skaper gode kunde- og brukeropplevelser. Det bygger på en forståelse av at tjenester oppleves gjennom flere ’touch-points’, det vil si alle de stedene en kunde er i kontakt med en bedrift og tjenestene den leverer. Eksempler på slike kontaktpunkt er nettsider, applikasjoner, bestillingsordre, reklamer og enkle telefonsamtaler.

Et vellykket tjenestedesign kan bidra til økt konkurranseevne og optimalisert effektivitet internt i en bedrift. I tillegg kan tjenestedesign hjelpe bedrifter med å styrke identiteten på forskjellige kontaktflater, slik at man fremstår som en samlet merkevare.

Hva er AT ONE?
AT ONE er en av flere metoder som kan brukes i tjenestedesign. Den fokuserer på å se en tjeneste fra brukerens perspektiv slik at man kan designe gode brukeropplevelser. Metoden tar for seg kundereisen fra start til slutt og analyserer da sammensetningen av interne og eksterne faktorer, for å gjøre det lettere å designe vellykkede tjenester som er både attraktive og brukervennlige.

Tjenestedesign og ELLE mELLE
Vi i ELLE mELLE er glade for at noen av våre ansatte fikk muligheten til å delta på workshopen, slik at vi som en bedrift får en bedre forståelse for temaet. Vi ønsker nemlig å fortsette og utvikle oss på dette området, slik at vi kan hjelpe våre kunder å designe gode brukeropplevelser.

Facebook     Twitter

Neste side
HVA SKJER Katalog for Fora Form High Friday Gi en gave Så er Agnete på plass Fora Form valgte ELLE mELLE Innhold som selger Designers Saturday Slik var årets High July Si hei til Sara Prelaunch av UseMy High five for egen tekstforfatter High July 2017 Si hei til vår nye digital designer Hils på Karoline, vår nye designer Workshop i tjenestedesign Vi ansetter designer High July for deg Kulde & Elektro i ny drakt Har du hørt om Offf Barcelona? Vi gjentar suksessen! Har du TEFT? Sparebanken Møre valgte oss 2017 er her Årets julegave Blåhuset Kundefest 2016 High Friday Eliteserien Grensesprengende AaFK til oss Brunstad ny profil Hils på Hanne High Friday KHÅK åpnet på verdig vis High July har gjort profil for Alnes Brygge Tøysekoppen High July High five til Lena Guide på tur Hint Vi søker grafisk designer Ny ansatte Aftenposten Godt å være SKULS Legasea Bli med på ferd Vi styrker oss digitalt Vår intern Helnorsk Brunstad – in progress High five! Gull i Cannes ELLE mELLE til Cannes Er du vår nye byråleder? København Reiseguide 2015 ute nå Konfirmanter Ett par trinn opp Ny grafisk designer MERK Visueltfestivalen 2014 SØK! Det kan fort gå bra Fotoopptak Rauma Garn God sommer Sommerfest 2014 InnoTown Vi søker interaksjonsdesigner 7 Ocean People´s new website launched! God påske Norwegian Design 2014/15 Norwegian Design 2014/15 – Boklansering Røros Tweed erobrer bedriftsmarkedet Visuelt 2014 I am Charlie – This is my dream Vi er på førstesiden på Emmas Designblogg På blogger verden rundt Hva skjer i 2014 Hexagon? Godt nytt år! Dance around the christmas tree like no one is watching! Pej Trendseminar 2015 House of cards Strategisamling Legasea – historiefortelling, pionérånd og bærekraft Det er opp til deg Sitter her Festivalliv Vi tar snart ferie We want to be a part of it Mellom slaga I historien fant vi navnet Ny profil for Hexagon Composites 13 år Global Fish begynner å ta form Fra en presentasjon Og Global Fish starter på nytt med oss Godt nytt år godtfolk God jul Litt av en profil Trendseminar Endelig er dagen her ARKIV 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010
Toppen