15.01.17

2017 er her

Flere negative hendelser skjedde på verdensbasis i 2016 og verden er i endring. Det har mange av våre nære bransjer på Sunnmøre fått erfare og mange har mistet jobben i året som har gått. Vi kan se tilbake på et godt år, et år som har vært veldig innholdsrikt og spennende for oss på flere måter. Vi er evig takknemlig for at kunder vi har hatt i en årrekke, fortsatt gir oss nye og spennende utfordringer, og vi har også fått en rekke nye kunder i porteføljen, som vi setter veldig pris på.

I vår «familie» har vi fått noen nye ansatte i 2016. Marielle, som var hos oss i et internship fikk fast ansettelse som grafisk designer i fjor, Lena Vatne Bjørlo ble ansatt som prosjektleder og kommunikasjonsrådgiver og Hanne Vegsund Fagerslett ble ansatt som grafisk designer. Vi har også vært så heldige å få med Andreas Wabø i styret vårt. Han har bakgrunn som leder for Geelmyden Kiese, før det var han i Dinamo og nå driver han Agera, et akseleratorselskap, som finner og forløser nye vekstmuligheter. Roar Hauge-Nilsen er fortsatt vår styreleder og det har han gjort veldig bra i snart 17 år nå.

Vi startet to egne prosjekt i 2016, High July er det ene. Det er et studentprosjekt, der utvalgte studenter innen grafisk design og reklame får en unik mulighet til å erfare hvordan det er å jobbe i et kreativt miljø. I juli 2016 tok to studenter over lokalene våre på Skansekaia for å drive sitt eget byrå, under navnet High July, hvor de tilbød grafiske tjenester til bedrifter og organisasjoner, til studentpris. Gjennom dette prosjektet vil vi knytte til oss unge talenter fra vår region som nå studerer i utlandet. Vi ønsker å bidra til at de har Ålesund i tankene når de skal ut i arbeid etter fullført utdannelse. Samtidig som studentene får nyttige erfaringer innen sitt felt, er dette en gylden mulighet for de som ønsker grafisk hjelp til mindre prosjekter, gjerne gründer-bedrifter eller organisasjoner. Vi vil gjenta suksessen i 2017.

Så er det High Friday, hvor vi ønsker å bidra til en avsporing i hverdagen for våre kunder og samarbeidspartnere, med faglig påfyll. Vi har hatt to avsporinger i løpet av høsten og vil ha fire High Fridays i løpet av 2017. Vi serverer frokost, hjemmelaget så klart, i tillegg til annet påfyll. Vi har hørt om de 8 megatrendene innen urbanisering, digitalisering og globalisering, fra Oddbjørn Hatløy, Norwegian Rooms. Så har vi hørt om tjenestedesign fra Designit, de har blant annet gjort en stor jobb for Universitetssykehuset for å få ned køene for brystkreftrammede. Veldig inspirerende begge deler. Nå legger vi opp løpet for de neste 4 i 2017.

Vi var på Offf-konferansen i Barcelona, det skal vi igjen i år. Det er en design-konferanse/festival med verdens beste foredragsholdere innenfor visuell kommunikasjon. Veldig inspirerende og i tillegg flott å være i en by full av fantastisk arkitektur og mye kulturliv. Vi var også på konferanse om tjenestedesign i Amsterdam, noe vi finner uhyre interessant å jobbe mer med. I tillegg var vi på Future Talks, der urbanisering, digitalisering og globalisering stod på programmet. Det var så inspirerende og vi har fått bruk for mye av det vi lærte der konkret inn i oppgaver for våre kunder. Vi deltok også på Høstseminaret til Kommunikasjonsforeningen, der mye dreide seg om endringer i samfunnet, noe alle bør være forberedt på.

Vi har for første gang hatt engelsktalende designer ansatt i et internship hos oss. Gemma, grafisk designer fra Barcelona, har vært sammen med oss siden november. Fra februar går ferden hennes videre til Gøteborg, der hun har fått et internship frem til sommeren. Hun vil erfare hvordan andre jobber med grafisk design, og da særlig i de skandinaviske landene. Angrer på at vi ikke har benyttet anledningen til å lære litt spansk, men engelsken har nok blitt en smule bedre.

På kundefesten vår slo vi et slag for Mexico i år, ikke ved å bygge mur, men ved å bygge samhold. Vi hadde kokk som laget meksikansk mat på meksikaner vis og det var helt klar «time for fiesta, not siesta» på det festpyntede loftet vårt når 50 gjester ankom. Cashmere Factory spilte for oss, vi digger dem og de er i tillegg veldig kortreiste (selv om en del av dem nå bor rundt omkring i landet vårt). De vant Musikkprisen i 2016 og spilte også på sommerfesten vår i naustet til Therese.

Med dette ønsker vi alle et riktig godt 2017, måtte det by på mange muligheter.

 

Facebook     Twitter

HVA SKJER Katalog for Fora Form High Friday Gi en gave Så er Agnete på plass Fora Form valgte ELLE mELLE Innhold som selger Designers Saturday Slik var årets High July Si hei til Sara Prelaunch av UseMy High five for egen tekstforfatter High July 2017 Si hei til vår nye digital designer Hils på Karoline, vår nye designer Workshop i tjenestedesign Vi ansetter designer High July for deg Kulde & Elektro i ny drakt Har du hørt om Offf Barcelona? Vi gjentar suksessen! Har du TEFT? Sparebanken Møre valgte oss 2017 er her Årets julegave Blåhuset Kundefest 2016 High Friday Eliteserien Grensesprengende AaFK til oss Brunstad ny profil Hils på Hanne High Friday KHÅK åpnet på verdig vis High July har gjort profil for Alnes Brygge Tøysekoppen High July High five til Lena Guide på tur Hint Vi søker grafisk designer Ny ansatte Aftenposten Godt å være SKULS Legasea Bli med på ferd Vi styrker oss digitalt Vår intern Helnorsk Brunstad – in progress High five! Gull i Cannes ELLE mELLE til Cannes Er du vår nye byråleder? København Reiseguide 2015 ute nå Konfirmanter Ett par trinn opp Ny grafisk designer MERK Visueltfestivalen 2014 SØK! Det kan fort gå bra Fotoopptak Rauma Garn God sommer Sommerfest 2014 InnoTown Vi søker interaksjonsdesigner 7 Ocean People´s new website launched! God påske Norwegian Design 2014/15 Norwegian Design 2014/15 – Boklansering Røros Tweed erobrer bedriftsmarkedet Visuelt 2014 I am Charlie – This is my dream Vi er på førstesiden på Emmas Designblogg På blogger verden rundt Hva skjer i 2014 Hexagon? Godt nytt år! Dance around the christmas tree like no one is watching! Pej Trendseminar 2015 House of cards Strategisamling Legasea – historiefortelling, pionérånd og bærekraft Det er opp til deg Sitter her Festivalliv Vi tar snart ferie We want to be a part of it Mellom slaga I historien fant vi navnet Ny profil for Hexagon Composites 13 år Global Fish begynner å ta form Fra en presentasjon Og Global Fish starter på nytt med oss Godt nytt år godtfolk God jul Litt av en profil Trendseminar Endelig er dagen her ELLE mELLE loves ARKIV 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010
Toppen