Kontakt oss

highfive@ellemelle.no +47 70 10 44 90
Apotekergata 9A
6004 Ålesund
Kart
LUKK

Vi setter søkelyset på tjenestedesign

3/21/2021

ELLE mELLE HIGHLIGHT kommer til å inneholde en rik miks av aktuelt og kreativt påfyll som vi deler med deg. Her blir det delt av egne erfaringer og kunnskap, og når andre sier eller gjør noe genialt. I dag setter vi søkelyset på tjenestedesign.

   

Gode brukeropplevelser gjennom tjenestedesign

I ELLE mELLE bygger vi sterke merkevarer gjennom strategisk design og historiefortelling. Et sentralt område innen strategisk design er også tjenestedesign, og fremover skal vi også bygge gode tjenester! 

Dette er en spennende utvikling for oss og vår region. Så la oss fortelle deg litt mer om tjenestedesign. 

Tjenestedesign handler om å skape gode brukeropplevelser. Det handler om å sette brukeren i sentrum og utvikle tjenester som oppleves som nyttige, brukervennlige, attraktive og effektive.

Vi er omringet av nye og gamle tjenester. Over alt, hele tiden. Det kan være fysiske, mellommenneskelige og digitale flater hvor bruker er i kontakt med en tjenesteleverandør, for eksempel nettbutikk, billettautomat, informasjonskranke eller mobilapp.

En dårlig utformet tjeneste kan skape hodebry og unødig friksjon for de som benytter tjenesten. Vi har alle opplevd dette. Det kan være som potensiell kunde, eksisterende kunde eller ansatt som leverer tjenesten. I slike tilfeller er ikke tjenesten designet etter brukernes behov. Dette kan føre til tap av salg, kunder eller dyktige kolleger.

Så hvordan skaper man gode tjenester?

Jo, svaret er enkelt. Man lytter til brukerne og viktige interessenter. Målet er å forstå brukerreisen og brukerens egentlige behov, for å skape en tjeneste som løser dette. Brukernes behov er ofte komplekse og vanskelig å få oversikt over, så derfor kommer tjenestedesign inn i bildet. En tjenestedesigner benytter kreative og strategiske designmetoder for å effektivt navigere og forstå brukerens behov og deretter skape de beste brukeropplevelsene og innovasjonene.

Sammen med deg vil vi arbeide systematisk for å komme frem til den beste løsningen for dine brukere. Gjennom grundig innsikt i brukerreise og behov, prototyping av løsninger, verdifull brukertesting og engasjerende visualiseringer, kan vi sammen skape meningsfulle, nyttige og attraktive tjenester.

Godt design og gode tjenester skal skape begeistring. Vi gleder oss til å sette dine brukere i sentrum!

Vil du vite mer om tjenestedesign? Ta kontakt med byråleder solveig@ellemelle.no

High five!


Oversikt