Kontakt oss

highfive@ellemelle.no +47 70 10 44 90
Apotekergata 9A
6004 Ålesund
Kart
LUKK

Spennende Instagram-oppdateringer som kommer i 2019

5/3/2019

Ryktene svirrer rundt Instagram-likes og Instagram kan bekrefte; de tester en versjon uten likes. Samtidig blir det blant annet testet en helt ny versjon av kameraet på Stories, bortestatus, donasjonsklistremerker og egne kreatørprofiler. Dette ble bekreftet på den ferske Facebook Developer Conference.

Les mer om de største endringene som testes akkurat nå.

Egne kreatørprofiler og Instagram Shopping

Med egne kreatørprofiler vil influensere kunne tagge produkter i innleggene sine og dermed blir Instagram Shopping enda enklere. Denne funksjonen vil også være tilgjengelig for kunstnere, kjendiser og flere andre. Det blir spennende å se hvordan det kommer til å påvirke måten bedrifter samarbeider med influensere på i fremtiden. 

Influensere som tidligere har brukt bedriftsprofiler for å få tilgang til Instagram Insights, vil kunne gå over til kreatørprofil og få tilgang til de samme verktøyene i tillegg til flere andre funksjoner som er enda bedre tilpasset deres bransje. I tillegg får de tilgang til Instagram Creator Studio og for første gang i historien; oversikt over hvem som har begynt å følge dem og hvem som har sluttet å følge dem. 

Bilde: Instagram

Slutt på likes?

Nå har selveste Zuckerberg kommentert ryktene som har svirret rundt fjerningen av likes. Han sa «We want people to be less interested in how many likes a post gets, and focus more on connecting with other people”. Det vil uten tvil få store konsekvenser for hvordan vi både bruker og opplever Instagram, men verden vil nok klare seg fint uten likes-rekorder. Selve innholdsproduksjonen blir også interessant å følge med på. For hva skjer når man ikke produserer innhold for å oppnå likes lenger? Vil kreatører oppleve en større frihet og levere annet innhold enn de gjør i dag?


Kilder: https://www.theverge.com/2019/... , https://later.com/blog/instagr...

 

Oversikt